Μετά το καλωσόρισμα του αγαπημένου μου ανιψιού, σειρά έχει και ο αποχαιρετισμός του. Το σημερινό τραπέζι είχε δύο ορεκτικά και ένα κυρίως πιάτο. Ας αρχίσουμε με το κυρίως, που ήταν μακαρόνια που θυμίζουν κινέζικο.
Υλικά
Μακαρόνια της αρεσκείας μας,εγώ εδώ έβαλα βίδες
1 κιλό πανσέτα χωρίς κόκαλο, κομμένη σε λεπτές φέτες
3 κ.σ σόγια σως
1 κ.σ μέλι
2 κ.σ ξύδι balsamico
πάπρικα
6 κ/σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο σκόρδο(προαιρετικά)
1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά που λιώνουν
10 τοματίνια
Εκτέλεση
Κόβω την πανσέτα μου σε μπουκιές και τις βάζω σε ένα μπωλ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζω λίγο λάδι γιατί η πανσέτα είναι λιπαρό κρέας.
Αφήνω το κρέας μου να μαριναριστεί 2-3 ώρες και ολο το βράδυ αν έχω χρόνο.
Βάζω ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτω τις πανσέτες μέχρι να πάρουν χρώμα και να μείνουν με
λίγα υγρά.
Υλικά
Μακαρόνια της αρεσκείας μας,εγώ εδώ έβαλα βίδες
1 κιλό πανσέτα χωρίς κόκαλο, κομμένη σε λεπτές φέτες
3 κ.σ σόγια σως
1 κ.σ μέλι
2 κ.σ ξύδι balsamico
πάπρικα
6 κ/σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο σκόρδο(προαιρετικά)
1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά που λιώνουν
10 τοματίνια
Εκτέλεση
Κόβω την πανσέτα μου σε μπουκιές και τις βάζω σε ένα μπωλ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζω λίγο λάδι γιατί η πανσέτα είναι λιπαρό κρέας.
Αφήνω το κρέας μου να μαριναριστεί 2-3 ώρες και ολο το βράδυ αν έχω χρόνο.
Βάζω ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτω τις πανσέτες μέχρι να πάρουν χρώμα και να μείνουν με
λίγα υγρά.
Βράζω τα ζυμαρικά που έχω διαλέξει για 4 λεπτά και τα βάζω σε μιά γάστρα πού έχω στρώσει
λαδόκολλα.Βάζω τα μισά ζυμαρικά μου αφού τα λαδώσω ελαφρώς.
Βάζω από πάνω την πανσέτα και τα υπόλοιπα μακαρόνια,ρίχνω τα τριμμένα τυριά μου
και μερικά τοματίνια και ψήνω για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Την τέλεια τεχνική με την γάστρα και την λαδόκολλα την είδα από τον αγαπημένο μας
Βασίλη Καλλίδη!!!!!!
Καλέ πότε ήρθε κ έφυγε το παιδί! τέλεια η συνταγούλα σου Ελπίδα μου, χορταστική χορταστική ότι πρέπει γαι πολλά άτομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Ναι ηρθε για λιγο...Ευχαριστω πολυ Ερη μου,φιλακιαααα!!!
ΔιαγραφήΤα υλικά της συνταγής σου παραπέμπουν σε γεύσεις κινέζικες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ το πιάτο σου Ελπίδα μου!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Eυχαριστω πολυ Ελενα μου,νασαι καλα!!!!!
Διαγραφήελπιδακι τελειοοο
ΑπάντησηΔιαγραφήΒικουλα μου ευχαριστωωωω!!!!!!!
ΔιαγραφήΛατρεύω πανσέτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειοοοοο!!!!!!!!!!!!
Ε,και γω!!!!Ευχαριστω!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χω δει κι εγω αυτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστο φαινεται το φαγακι σου, γεια στα χερια σου!!
Ευχαριστω πολυ Ελπινικη!!!!!
ΔιαγραφήΚαλή αρχή Ελπίδα!!! Γλυκύτατο το blog σου! Και η συνταγούλα όλα τα λεφτά... και είναι ώρα για φαι και πεινάω....... ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά στις 3 ομορφιές σου!!!
Ροζα μου ευχαριστω πολυ!!!!!Νασαι καλα και συ στη μπουμπου σου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή αρχή Ελπίδα μου!Το πιάτο σου υπέροχο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου!!!!!!!!
ΔιαγραφήΜια που ήρθε ο ανηψιός και μια που έφυγε, Ελπίδα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο περιποιήθηκες μια χαρά το παλικάρι, φαντάζομαι να το ευχαριστήθηκε με τέτοια φαγητά!!!
Φιλιά.
Στέλλα μου ήρθε για ένα τριήμερο,μακάρι να ήταν πιο πολύ!!!!Το ευχαριστήθηκε και εγώ μαζί του!Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήοι συνταγές μα ζυμαρικά μου αρέσουν πολύ!αυτή φαίνεται υπέροχη,θα τη δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!
Γεια σου Νάσια μου,ναι είναι εύκολη και νόστιμη.Περιμένω
ΑπάντησηΔιαγραφήνα μου πεις αν σου αρεσε!!!Θα βάλω και άλλες παρόμοιες,ευχαριστώ!!!