Φαγητό για κρύο εδώ τουλάχιστον άρχισε....
Έχω όλα τα υλικά μου,βάζω το τηγάνι μου με το μισό λάδι να κάψει.
Ροδίζω το κρέας μου και μετά προσθέτω τα κρεμμύδια.
Αφού γυαλίσουν τα κρεμμύδια μου προσθέτω τον πελτέ,μετά σβήνω με το κρασί και αφήνω
να εξατμιστεί το αλκοόλ.Συνεχίζω με τις ντομάτες,τα μπαχαρικά μου.
Προσθέτω λίγο νερό και βράζω για 20 λεπτά το κρέας μου.(εγώ το έβρασα στη χύτρα)
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζω το υπόλοιπο λάδι και γυαλίζω το κριθαράκι μου,1-2 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτω και το κρέας μου,3 φλιτζάνια ζεστό νερό και το βάζω στον φούρνο!!
Προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς και ψήνω περίπου 25-30 λεπτά.
Το ψήσιμο εξαρτάται από το πόσο ξεροψημένο το θέλω και πόσο ζουμερό.
Ελέγχω πάντα το φαγητό μου στον φούρνο.(μπορεί να χρειάζεται νερό η να γυρίσω το ταψί μου)
Έτσι έχω καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο μου.
Σερβίρω με τριμμένο κεφαλοτύρι,καλή όρεξη!!!!!!!
Αυτό ήταν λοιπόν το κατά λάθος γιουβέτσι μου,όσο για τις μπριζόλες??Θα γίνουν άλλη μέρα!!!!!
Όπως είπα γίνεται τέλειο με μοσχάρι και με κοτόπουλο,εγώ είχα ζυγούρι και αυτό έκανα.
Πλέον προσαρμόζουμε και λίγο τις συνταγές μας με ότι έχουμε.
Εχθές νόμισα έβγαλα από την κατάψυξη μπριζόλες.Τελικά ήταν ζυγούρι,έτσι το μενού άλλαξε....
Πάμε να μαγειρέψουμε??
Πάμε να μαγειρέψουμε??
Υλικά:
400 γρ ζυγούρι(μοσχάρι η κοτόπουλο αν δεν σας αρέσει)
1 φλιτζάνι κοκ.κρασί
2 μέτριες ντομάτες
1 κ.γ πελτέ ντομάτας
αλάτι-πιπέρι
1/2 κ.γ μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο
1κούπα κριθαράκι
2,5-3 κούπες νερό
λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Πλένω καλά και στεγνώνω το κρέας μου.
Κόβω το κρεμμύδι.
Και ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά μου,τις ντομάτες,τον πελτέ,κρασί,πιπέρι.Έχω όλα τα υλικά μου,βάζω το τηγάνι μου με το μισό λάδι να κάψει.
Ροδίζω το κρέας μου και μετά προσθέτω τα κρεμμύδια.
Αφού γυαλίσουν τα κρεμμύδια μου προσθέτω τον πελτέ,μετά σβήνω με το κρασί και αφήνω
να εξατμιστεί το αλκοόλ.Συνεχίζω με τις ντομάτες,τα μπαχαρικά μου.
Προσθέτω λίγο νερό και βράζω για 20 λεπτά το κρέας μου.(εγώ το έβρασα στη χύτρα)
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζω το υπόλοιπο λάδι και γυαλίζω το κριθαράκι μου,1-2 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτω και το κρέας μου,3 φλιτζάνια ζεστό νερό και το βάζω στον φούρνο!!
Προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς και ψήνω περίπου 25-30 λεπτά.
Το ψήσιμο εξαρτάται από το πόσο ξεροψημένο το θέλω και πόσο ζουμερό.
Ελέγχω πάντα το φαγητό μου στον φούρνο.(μπορεί να χρειάζεται νερό η να γυρίσω το ταψί μου)
Έτσι έχω καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο μου.
Αυτό ήταν λοιπόν το κατά λάθος γιουβέτσι μου,όσο για τις μπριζόλες??Θα γίνουν άλλη μέρα!!!!!
Όπως είπα γίνεται τέλειο με μοσχάρι και με κοτόπουλο,εγώ είχα ζυγούρι και αυτό έκανα.
Πλέον προσαρμόζουμε και λίγο τις συνταγές μας με ότι έχουμε.
Ωραιότατο Ελπιδάκι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Βικούλα μου!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαίνεται!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι!!!Απλό και νόστιμο!!!φιλάκια!!!!!
ΔιαγραφήΕλπιδάκι μου η μαμά μου τα παθαίνει αυτά, βγάζει απο την κατάψυξη ένα κρέας και τελικά είναι κάτι άλλο απο αυτο που νόμιζε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως καλύτερα στην δική σου περίπτωση, υπέροχο μοσχομυριστό γιουβετσάκι!
Έρη μου!!!!χαχα ναι πλάκα έχει όμως,σαν παιχνίδι!!Ναι
Διαγραφήνόσστιμο!!Ευχαριστώ για όλα!!!!
Με την δικιά σου μαγειρική θα έπρεπε να είχαμε την δυνατότητα όπως αποθανατίζουμε εικόνες κ βίντεο με μια φωτογραφική,να μεταδίδουμε την γεύση με κάποιο μέσο,όλα πεντανόστιμα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοριτσάκι μου!!!!!!!!!όλα τα χρωστάω σε σας!!!!!πολλά πολλά φιλάκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή