Χθες ήρθε ο αγαπημένος μου ανιψιός από την Αμερική και είπα να τον καλωσορίσω με μία γαριδομακαρονάδα! Πάμε να την φτιάξουμε!
Υλικά (για 8 άτομα)
1,5 κιλό γαρίδες
2 πακέτα λινγκουίνι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 πιπεριές
4 σκελίδες σκόρδο
2-3 μεγάλες ντομάτες
1 κγ ντοματοπελτέ
1 ποτηράκι κρασί ή ούζο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένω και καθαρίζω τις γαρίδες. Βγάζω προσεχτικά το εντεράκι και κρατάω σε μία κατσαρόλα τα κελύφη.
Βράζω τα κέλυφη και δεν πετάω το νερό αλλά το τοποθετώ χώρια σε μία κατσαρόλα.
Βράζω τα ζυμαρικά για 9 λεπτά, τα σουρώνω και κρατάω ένα φλιτζάνι νερό μήπως το χρειαστώ αργότερα για τη σάλτσα.
Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, ψιλοκόβω σε κύβους το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Το σκόρδο μπορείτε να το αφήσετε ολόκληρο και να το αφαιρέσετε αφού ολοκληρωθεί η συνταγή.
Τα βάζω στο τηγάνι με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Σε δυνατή φωτιά αφήνω για 2-3 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να "γυαλίσουν". Στη συνέχεια, ρίχνω τις γαρίδες.
Μετά από 1-2 λεπτά, αφού κοκκινίσουν, σβήνω με κρασί ή ούζο και αφήνω μέχρι να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Αφαιρώ τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζω σε ένα μπολ σκεπασμένες και προσθέτω στο τηγάνι το πελτέ, τις ντομάτες και τα μυρωδικά μου. Σιγοβράζω για 10 λεπτά περίπου τη σάλτσα και όταν είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτω τις γαρίδες. Αν χρειαστώ νερό για τη σάλτσα μου, προσθέτω από το νερό μέσα στο οποίο έβρασα τα μακαρόνια.
Προσθέτω τα ζυμαρικά στη σάλτσα με τις γαρίδες, πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω!!!
Καλή όρεξη!!!
Μερικές συμβουλές:
Τις γαρίδες δεν τις μαγειρεύουμε πολύ γιατί σκληραίνουν.
Όταν βράζουμε μακαρόνια πάντα κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό και το χρησιμοποιούμε για τη σάλτσα που τα συνοδεύουμε.
Υλικά (για 8 άτομα)
1,5 κιλό γαρίδες
2 πακέτα λινγκουίνι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 πιπεριές
4 σκελίδες σκόρδο
2-3 μεγάλες ντομάτες
1 κγ ντοματοπελτέ
1 ποτηράκι κρασί ή ούζο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένω και καθαρίζω τις γαρίδες. Βγάζω προσεχτικά το εντεράκι και κρατάω σε μία κατσαρόλα τα κελύφη.
Βράζω τα κέλυφη και δεν πετάω το νερό αλλά το τοποθετώ χώρια σε μία κατσαρόλα.
Βράζω τα ζυμαρικά για 9 λεπτά, τα σουρώνω και κρατάω ένα φλιτζάνι νερό μήπως το χρειαστώ αργότερα για τη σάλτσα.
Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, ψιλοκόβω σε κύβους το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Το σκόρδο μπορείτε να το αφήσετε ολόκληρο και να το αφαιρέσετε αφού ολοκληρωθεί η συνταγή.
Τα βάζω στο τηγάνι με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Σε δυνατή φωτιά αφήνω για 2-3 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να "γυαλίσουν". Στη συνέχεια, ρίχνω τις γαρίδες.
Μετά από 1-2 λεπτά, αφού κοκκινίσουν, σβήνω με κρασί ή ούζο και αφήνω μέχρι να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Αφαιρώ τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζω σε ένα μπολ σκεπασμένες και προσθέτω στο τηγάνι το πελτέ, τις ντομάτες και τα μυρωδικά μου. Σιγοβράζω για 10 λεπτά περίπου τη σάλτσα και όταν είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτω τις γαρίδες. Αν χρειαστώ νερό για τη σάλτσα μου, προσθέτω από το νερό μέσα στο οποίο έβρασα τα μακαρόνια.
Προσθέτω τα ζυμαρικά στη σάλτσα με τις γαρίδες, πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω!!!
Καλή όρεξη!!!
Μερικές συμβουλές:
Τις γαρίδες δεν τις μαγειρεύουμε πολύ γιατί σκληραίνουν.
Όταν βράζουμε μακαρόνια πάντα κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό και το χρησιμοποιούμε για τη σάλτσα που τα συνοδεύουμε.
Κοριτσάρα μου γλυκιά συγχαρητήρια!!!!!! Δεν ξέρεις τι χαρά μου έδωσες, είμαι ανθουσιασμένη για σένα μπράβο σου φιλενάδα, καλή αρχή, μέσα απο την καρδιά μου ότι καλύτερο σου εύχομαι! Να ξέρεις ότι χρειαστείς εδώ είμαι! Φιλάκια πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκεια μου Ερη!!!!!Εχαριστω πολυ πολυ για τα καλα σου λογια και την βοηθεια σου!!!!!πολλα φιλια!!!!!
ΔιαγραφήΤυχερός ο ανηψιός, Ελπίδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώσήρθες στη μπλογκοπαρέα.
Φιλιά!!
Στελλα μου ευχαριστω πολυ!!!!!!Νασαι καλα!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΕλπίδα, ποιος μπορεί να πει όχι σε τέτοια γαριδομακαρονάδα;; Ο αγαπημένος σου ανηψιός , γεύτηκε νοστιμιά ελληνική από τα χεράκια της θείας του!! Τυχερός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Υ.Γ. Να σε ενημερώσω ότι, όταν σου γράφω σχόλιο, μου ζητείται στο τέλος να αποδείξω ότι δεν είμαι μηχανή, για να το δημοσιεύσει.
Eιρήνη μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!οκ θα το κοιτάξω!!!!
ΔιαγραφήParwn o agapimenos anipsios! Mporw na epibebaiwsw oti h makaronada htan teleia! Kalh arxh kai me to kalo to kainourgio magazi elpiditsa... ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήGregy μου!!!!!!!Σε ευχαριστω πολυ πολυ!!!!Ξερεις οτι χαίρομαι να σου μαγειρεύω,εύχομαι πάλι σύντομα!!!!!!Love y!!!!!!
ΔιαγραφήΚαλημερα και καλως σε βρηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημενη γαριδομακαρονάδα, η δικη σου φαινεται καταπληκτική!!
Ελπιζω να τα λεμε!
Eλπινίκη μου ευχαριστώ πολύ!!!!Θα χαρώ
Διαγραφήπολύ και γω να τα λέμε!!!!
Καλώς την Ελπίδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς όρισες στην μπλογκογειτονιά μας!
Καλά μαγειρέματα σου εύχομαι, περιμένουμε να απολαύσουμε πολλές νοστιμιές από τα χεράκια σου!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή