Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

" Κιμαδό....Πίτσα "


                      Μετά την Γυρόπιτσα πάμε στην δεύτερη πίτσα και τελειώνει το τραπέζι μας.
                             Είναι πανεύκολη και νόστιμη σκέφτηκα μετά τον γύρο κάτι παρόμοιο.
                                       Έφτιαξα την Κιμαδό-Πίτσα πάμε να την φτιάξουμε;;
                                                                                   

                                                                        Για την γέμιση:
                                            350 γρ κιμά μοσχαρίσιο-1 κ.γ κοφτό πελτέ ντομάτας
                                    2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες-1 φλ.τριμμένα τυριά για πίτσα
                                          1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο-1ποτ.κόκκινο κρασί
                                                1 κ.σ κέτσαπ-1 κ.σ μουστάρδα-αλάτι πιπέρι
                                                         κύμινο-πάπρικα-μιξ μπαχαρικών
                                          (μπορεί να βάλει ο καθένας ότι μπαχαρικό του αρέσει) 
                                                                  ζύμη για πίτσα: εδώ


                                Έτοιμο το ζυμάρι το χωρίζω ανάλογα πόσες πίτσες θα φτιάξω.
                                                                               
                                          
                                                          Πάμε για την γέμιση λοιπόν:
                                          Βάζω το τηγάνι μου να κάψει και προσθέτω τον κιμά
                                    Δεν ανακατεύω γιατί θα αρχίσει να βράζει και δεν το θέλω
                                   Αφού αλλάξει χρώμα προσθέτω το ψιλοκομμένο μου κρεμμύδι
                                                                                 

                                 Σβήνω με το κρασάκι μου και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
                              Προσθέτω τον πελτέ τις ντομάτες-κέτσαπ-μουστάρδα-μπαχαρικά
     
   
                 Θέλω στεγνό τον κιμά αφήνω  σε δυνατή φωτιά 2-3 λεπτά σβήνω αφήνω να κρυώσει
                           Πρέπει να είναι εντελώς κρύος πριν τον βάλω στο ζυμάρι γιατί θα μαλακώσει.
                                                           Ετοιμάζω την Κιμαδό-Πίτσα:
                                                                                 
            
                              Αφού ανοίξω το φύλλο μου στη λαδόκολλα όπου θα το ψήσω κιόλας.
                                             Βάζω από πάνω τον κιμά και τα τυριά και ψήνω..
                                                                                 
 
                                  προθερμασμένο φούρνο αέρα 230 βαθμούς για 10-12 λεπτά

                                                                                 
                                                                             
                                                                       " Καλή Όρεξη "
                 " Με αυτά αποχαιρέτησα τον αγαπημένο μου ανεψιό εύχομαι να ξανάρθει σύντομα "
                                      
                   

2 σχόλια: