Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Πρασόρυζο αλλιώς!!

     Σήμερα θα σας δείξω ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα          
     Παλιά δεν ήθελα να δω πράσο,τώρα είναι το καλύτερο μου
     Εύκολη συνταγή με πολλές παραλλαγές,ανάλογα τα γούστα σας
     Φτιάξτε την και πιστέψτε με θα γίνει και δικό σας αγαπημένο.
     Ελένη μου ξέρω ότι το πράσο είναι αγαπημένο σου,δικιά σου.
     Πάμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε,Πρασόρυζο αλλιώς.

    Υλικά
    5-6 Πράσα- σέλινο με ρίζα-1 τριμμένο καρότο
    1 φρέσκο ζωμό κοτόπουλο η λαχανικών-1/3 κούπας ρύζι
    2 κ.σ τραχανά λαχανικών-1/4 κούπας ελαιόλαδο
    αλάτι-πιπέρι-λεμονοθύμαρο-2 κούπες περίπου νερό
    Γιαούρτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά-ξύσμα και χυμό λεμονιού  
                                                                         
     Οδηγίες
     Χαράζουμε κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά τα πράσα.
     Τα αφήνουμε 5 λεπτά σε νερό με αλάτι να φύγουν τα χώματα.                              
     Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα πράσα.
     Το καρότο τριμμένο τον τραχανά-μπαχαρικά-κύβο κοτόπουλο.
     Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και το σέλινο,ανακατεύουμε.
     Προσθέτουμε το νερό  και σιγοβράζουμε,αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
     Μπορούμε να το βράσουμε στην χύτρα για 10 λεπτά,με λιγότερο νερό.
     Το σερβίρουμε με μια μπάλα γιαούρτι πιπέρι-πάπρικα ξύσμα-χυμό λεμονιού.
     Δοκιμάστε το Πρασόρυζο αλλιώς και σίγουρα θα γίνει αγαπημένο σας.    



     μυστικά
     μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και αβγολέμονο,με κοτόπουλο η χοιρινό.
     αν θέλετε προσθέστε 2 κ.σ κρέμα τυριού με λεμόνι,γίνεται τέλειο.
     ανάλογα τι σας αρέσει πιο πολύ πράσο η ρύζι,βάζετε περισσότερο.
                                 
                                                  " Καλή επιτυχία elpidas little corner "

                                          

                                                           

                     





                                                                               


                                   
                                             Έτσι έγινε ένα τέλειο πρασόρυζο αλλιώς!!

                                                                               

                                                                             
                                             Δοκιμάστε το και ελπίζω να σας αρέσει!!
                                   Όποιος αγαπάει το πράσο,σαν και μένα θα το λατρέψει!!


                                                Σερβίρω με φέτες λεμονιού  και πάπρικα!!
                                                                       Καλή όρεξη!!                                                                                                                                                                          

10 σχόλια:

  1. Αχαχαχαχαχα ακούωωωωωωωωωωω και αγαπώώώώώώώ!!!!!!!!!!!!!!
    Θα το δω κι έτσιιιιι!!!
    Φιλιά πρασάτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαχαχαχαχααχα Πρασουλίτσα μου!!!!!
    Φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα ελπιδακι σουπερ το πιατο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Βίκυ μου!!!
    Ευχαριστώ!!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το διαφορετικό σου πρασόρυζο μου αρέσει πάρα πολύ με την προσθήκη των υλικών που έβαλες.
    Πάντως το πρασόρυζο ομολογώ ότι δεν το έχω ξανακούσει αυγολέμονο, λεμονάτο ή κοκκινιστό το ξέρω.
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ!!!!!Το σκέφτηκα από το χοιρινό με πρασοσέλινο
    που κάνω!!!Το δοκίμασα χωρίς κρέας και εθουσιάστηκα!!!
    Ε,μετά σκέφτηκα και αυτήν τη συνταγή!!!
    Πολλά φιλιά,επίσης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν τρώω πράσο και δεν το μαγειρεύω.
    Τα παιδιά μου δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ, φαντάσου!!
    Μου φαίνεται εύκολο οπως το δείχνεις.
    Λες να το επιχειρήσω;;
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλήθεια??Εμείς το αγαπάμε!!!
    Ναι δοκίμασε και πες μου!!!!
    Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To "πρασόρυζο αλλιώς" το βρίσκω πεντανόστιμο Ελπίδα μου, πολύ ωραία ιδέα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή