Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

"Κοτόπουλο με λαχανικά και πατάτες "

 
   Κοτόπουλο με πατάτες αγαπημένο φαγητό όλων μας
   Μου αρέσει να δοκιμάζω διάφορα,όπως σας έχω πει.
   Έτσι θα φτιάξουμε αλλιώς το κοτόπουλο πιο γιορτινό.
   Απλή συνταγή γίνεται εύκολα και σίγουρα αρέσει σε όλους.
   Ανυπομονώ να την μοιραστώ μαζί σας,πάμε στην κουζίνα μου
   " Είναι το αγαπημένο φαγητό της Κατερίνας μου "    
  Υλικά
  1 κοτόπουλο-3 καρότα-2 κρεμμύδια-3 πιπεριές-10 ντοματίνια
  1 κεφάλι σκόρδα-10 πατάτες-1 φρέσκο κύβο κοτόπουλο
  Μείγμα βουτύρου
  3 κ.σ βούτυρο-3 κ.σ ελαιόλαδο-2 σκελίδες σκόρδο
  ρίγανη-δεντρολίβανο-πάπρικα-1 κ.σ μουστάρδα
  mix μπαχαρικών για κοτόπουλο-αλάτι-πιπέρι-1 λεμόνι
   Οδηγίες
   Σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί το κοτόπουλο
   Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
   Προσθέτουμε στο βούτυρο το σκόρδο πολτοποιημένο τα μπαχαρικά,
   μουστάρδα-χυμό-ξύσμα-λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
   Ανοίγουμε την πέτσα και βάζουμε μέσα+έξω στο κοτόπουλο μείγμα βουτύρου
   Μέσα στο κοτόπουλο βάζουμε ένα ολόκληρο πορτοκάλι η λεμόνι.
   Από το ίδιο βούτυρο βάζουμε στις πατάτες και στα λαχανικά.                                     
   Σε ένα μπολ κόβουμε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.                                                         
                                                                               
   Κόβουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη
   Βάζουμε στη μέση του ταψιού το κοτόπουλο δίπλα τα λαχανικά και τις πατάτες.
   Τα αλείφουμε όλα με το μείγμα βουτύρου και 3/4 κούπας νερό+κύβο.
   Τα ανακατεύουμε και κάνουμε καλό μασάζ σε όλα,να πάει παντού το μείγμα.
   Έχουμε αριστερά τα λαχανικά στη μέση το κοτόπουλο,και δίπλα πατάτες  
   Σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμούς ψήνουμε για 15 λεπτά.
   Αφού κάνει κρούστα χαμηλώνουμε στους 190 βαθμούς περίπου 40 λεπτά.
   Ελέγχουμε αν ψήθηκε η αν χρειάζεται νερό,να μην στεγνώσει.
   Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
   Αφήνουμε για 10-15 λεπτά και μετά το κόβουμε,για να είναι ζουμερό.                       


                                                                      
     μυστικά 
     αφήνουμε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου,
     πριν το μαγειρέψουμε και όχι από το ψυγείο στον φούρνο.    
     όταν μαγειρεύουμε κοτόπουλο,πάντα καθαρίζουμε πολύ καλά
     προσοχή στην ξεκούραση μετά το ψήσιμο,για ζουμερό κοτόπουλο
     ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που έχει το κοτόπουλο.
     μπορείτε να κάνετε λιγότερο η περισσότερο μείγμα βουτύρου.
     να βάλετε τα μπαχαρικά που σας αρέσουν,ανάλογα τα γούστα σας.
     δεν βάζουμε πολύ νερό από την αρχή,αλλιώς θα βράσει το φαγητό.
     βάζετε περισσότερο λεμόνι η σκόρδο,ότι σας αρέσει πιο πολύ.
                         
                                                 "  Καλή όρεξη elpidas little corner "                                                                                                                

2 σχόλια: